RECENZE: Ikonické dámské kalhoty PANT IONIC LIGHT

Letní turistické kalhoty PANT IONIC LIGHT pro nás vyzkoušela a zhodnotila naše ambasadorka @ejviss, kterou nejčastěji potkáte na skialpech, na kole nebo na horské pěšině.

Hory? Turistika? Dámské kalhoty Crazy Pant Ionic Light jsou výborným parťákem právě pro tuhle kombinaci. Kalhoty krásně sedí na těle a hezky vykreslí vaši ženskou postavu. Barevná varianta Chewing Gum je specifická svou kontrastní trojkombinací modré, žluté a oranžové barvy. Ta je použita na kapsách, logu i nápisu Crazy a je zasazena do černého decentního základu. Nejvýraznějším prvkem kalhot jsou právě kapsy. Ty však nejsou jen na okrasu, ale jsou dostatečně prostorné. Nabízí ideální využití pro úschovu mobilního telefonu, papírových kapesníků nebo tyčinky na posilnění, kterou tak máte hned po ruce.

Ačkoliv jsem fanoušek legín, tak materiál Endurance Light mě strašně mile překvapil, a to zejména svými výbornými strečovými vlastnostmi. Kalhoty mě nijak neomezují v pohybu a můžu tak vesele překonávat nástrahy v přírodě. Použitá látka na těle nelepí, je výborně prodyšná a odolná vůči větru a lehkému dešti, což je ideální pro nepředvídatelné horské počasí.

Ideální využití vidím na jaře a na podzim. Hodí se také v létě při chladnějších ránech nebo večerech. Kalhoty jsou lehoučké, velmi dobře sbalitelné a v batohu zaberou minimum místa. Sice je testuji teprve první sezónu, ale už se mnou něco zažily a nejeví žádné známky opotřebení. Velmi oceňuji nastavitelnou šíři nohavic, kde můžu využít tři polohy – od úzké nohavice až po možnost přehodit kalhoty přes botu. Jakožto expert na okopávání si bot o sebe jsem nejvíce ocenila právě upnutí na těsno, abych kalhoty nešpinila.

Jedinou menší nevýhodu spatřuji v upínání v pase. Mám ráda, když mohu kalhoty ještě v pase doupravit přes stahovací gumu nebo suchý zip. Kalhoty sice mají elastické panely po stranách, ale doporučuji velikost dobře vyzkoušet, aby vám v pase hezky sedly a nepadaly. Suma sumárum – lehké, pohodlné, prodyšné, odolné, kvalitní kalhoty vhodné zejména na turistiku.